Регіон-лідер з виробництва вин і виноматеріалів у 2019 році

Дата публікації: пн, 02/17/2020 - 13:16

У 2019 році найактивнішими у виноробній галузі були підприємці в Одеській області, які переробили 83,4 тис. т винограду. Про це повідомляє прес-служба Державної служби статистики України.
 
У повідомленні ідеться, що друге і третє місце по продуктивності займають Миколаївська і Херсонська область, де за рік переробили на виноматеріали 20,9 тис. т винограду і 14,9 тис. т ягід.

Загалом торік офіційні українські виробники за 2019 рік випустили 9,8 дал виноматеріалів для вин і бренді.

Зокрема, виробництво виноматеріалів для ігристих вин склало 1,9 млн дал, коньячних виноматеріалів – 2,4 млн дал, столових – 5,01 млн дал, кріплених – 311 тис. дал.
В цілому за рік в Україні на виноматеріали було перероблено 124,2 тис. т винограду, зокрема:

  • 14 тис. т сорту «Аліготе»;
  • 6,6 тис. т сорту «Мерло»;
  • 5,4 тис. т сорту «Ркацителі»;
  • 5 тис. т сорту «Піно (білий, чорний, сірий)»;
  • 3,1 тис. т сорту «Одеський чорний»;
  • 954 т сорту «Сухолиманський» і ін.
agropolit 
Теґи

Схожі публікації

відео / фото