Опалювальний сезон в Україні: в Уряді прозвітували про готовність до осінньо-зимового періоду 2022/23 років

Дата: 22.10.2022 10:48

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів чергове засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022/23 років.

«Починаючи від цього засідання ми переходимо до нового етапу роботи. Опалювальний сезон стартував. Але кожен регіон має відповідально поставитися до цього. Адже рішення про початок опалювального сезону на місцях наразі залежить від двох важливих факторів: температурного показника та економії енергоресурсів. Наше головне завдання — забезпечити максимально стабільну роботу житлово-комунальної інфраструктури цієї зими. Ми маємо зігріти українців! Закликаю всіх оперативно реагувати на будь-які позаштатні ситуації!», — зазначив Олексій Чернишов.

Під час засідання Штабу перший заступник Міністра енергетики України Юрій Власенко проінформував про стан накопичення природного газу, вугілля, законтрактованих обсягів енергоресурсів та їх прогнозні показники на початок опалювального сезону.

Заступник Міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцянівська доповіла про готовність до старту опалювального сезону регіонів України. Наразі в країні 99,1 % котелень готові до опалювального періоду. При цьому 18 областей мають 100 % підготовку.

Також Гендиректор ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг» Сергій Бєляєв ознайомив зі станом укладання договорів на постачання природного газу між виробниками теплової енергії та ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг».

Про розгортання та основні завдання місцевих штабів для координації роботи пунктів обігріву та надання допомоги населенню доповів голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Крук та голови окремих ОВА.

У ході заходу до учасників Штабу також була доведена інформація про руйнування та відновлення об’єктів критичної інфраструктури в енергетичній галузі та у сфері теплопостачання.

Загалом на території України уражено 581 об’єкт критичної інфраструктури у сфері теплопостачання, а саме: 433 котелень, 14 ТЕЦ, 5 ТЕС, та 129 центральних теплових пунктів. Завдяки скоординованим діям на сьогодні вже відновлено 255 об’єктів теплопостачання.

Окрім того, було обговорення питання здійснення заходів для забезпечення укриття об’єктів критичної інфраструктури.    

За інформацією Урядового порталу