Скандальному нардепу Трухіну ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 49,620 тис.грн.

Дата: 21.09.2022 10:51

За клопотанням детективів НАБУ, погодженим Генпрокурором, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід народному депутату України ІХ скликання Олександру Трухіну, який за «150 тисяч» намагався підкупити патрульних поліцейських. 
 
Суд частково задовольнив клопотання та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 49,620 тисяч гривень. Крім того, на особу було покладено такі процесуальні обов’язки: прибувати до детектива, прокурора та суду за кожною вимогою; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання чи роботи; утримуватись від спілкування з Міністром внутрішніх справ України; керівниками Нацполіції, Департаменту патрульної поліції, управління патрульної поліції у м. Києві Департаменту патрульної поліції, керівниками та судовими експертами національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. Проф. М.С. Бокаріуса» та свідками у справі. 
 
Строк дії обов’язків – до 20 листопада 2022 року включно. 
 
Нагадаємо, дії народного депутата кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України.  
 
У САП зазначили, що досудове розслідування триває і нагадали історію резонансної справи - у серпні 2021 народний обранець став учасником ДТП, в результаті якої постраждало 6 осіб. Перебуваючи на місці дорожньо-транспортної пригоди, нардеп запропонував працівникам патрульної поліції неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 150 тисяч без зазначення грошової одиниці за безперешкодне залишення місця ДТП.

123